Portal login

Zij gingen je voor

Waarom is Business Intelligence in de logistiek belangrijk?

Business Intelligence helpt mensen betere besluiten te nemen door de beschikbare data visueel weer te geven in de vorm van een dashboard, ingericht aan de hand van de bedrijfsbehoefte. Het biedt inzichten in de prestaties van het bedrijf zodat er actief gemonitord en gestuurd kan worden. Het helpt trends in de branche te ontdekken om verkoopomzet of winst te verhogen.

Starten met LinkThings

“LS Palletgroep was een van de eerste succesvolle gebruikers van de Power BI Dashboards van LinkThings. Nu twee jaar verder is de volgende stap gezet om de LinkThings dashboards nóg beter en nóg gebruiksvriendelijker te maken! Door middel van het vernieuwde dashboard in combinatie met het LinkThings Portal kan iedereen zelfstandig aan de slag met zijn of haar vraagstukken!”

LS Palletgroep

Automatisering in de logistiek

We komen het nog steeds elke dag tegen! De enorme Excel bestanden en papieren lijsten die dienen als stuurinformatie. Ongemerkt gaat er in het bijhouden en rondsturen enorm veel tijd zitten.

Terwijl dit allemaal geautomatiseerd en gevisualiseerd kan worden door middel van Power BI. Deze tool van Microsoft wordt momenteel gezien als dé visualisatie tool voor bijvoorbeeld management informatie!

In dit logistieke dashboard staat dus alles, qua belangrijke data, wat jij voor jouw bedrijf gevisualiseerd zou willen hebben. Al jouw logistieke KPI's staan dan dus op één overzichtelijke plek.

Dashboard Power BI LInkThings

Blijf op de hoogte van het laatste Business Intelligence nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze maandelijks in je digitale inbox!

Image

Logistiek dashboard om KPI's te beheren

Krijg snel inzicht in de belangrijkste in de logistieke bedrijfsprocessen en logistieke KPI's met een logistiek dashboard. Met een paar klikken heb je een totaal overzicht van bijvoorbeeld de verkoopcijfers uitgesplitst per periode, klanten en producten. Vanuit het grote overzicht herken je direct bijzonderheden zoals een proces waarin de kosten te hoog zijn.

Door middel van alle functionaliteiten van een Power BI dashboard is direct op detail niveau inzichtelijk wat de oorzaken zijn en welke acties er nodig zijn. Op deze manier kun je snel sturen op de processen, wat kan leiden tot lagere kosten en hogere winsten.