Portal login
Machine learning op tablet

Wat maakt machine learning zo handig

Wat machine learning zo handig maakt, is dat het leert van data. In plaats van een computer instructies te geven over hoe een taak uitgevoerd moet worden, voorzien we hem van een grote hoeveelheid gegevens en laten we hem zelf de relevante patronen ontdekken. Dit vermogen om te leren en zichzelf te verbeteren is wat machine learning zo krachtig maakt.

Machine learning in combinatie met Power BI

Een van de mooie ontwikkelingen binnen de wereld van machine learning is de integratie met Business Intelligence (BI) tools zoals Power BI. Power BI stelt gebruikers in staat om complexe gegevens te visualiseren in overzichtelijke dashboards en rapporten.

Door machine learning samen te voegen in Power BI dashboards kunnen bedrijven geavanceerde voorspellende analyses uitvoeren. Zo kun je in zo een dashboard bijvoorbeeld niet alleen de historische verkoop gegevens zien, maar kunnen er ook voorspellingen gedaan worden over de toekomstige verkoopresultaten.

Dit kan allemaal gedaan worden op basis van trends en externe factoren. Zo kunnen bedrijven proactief beslissingen nemen op basis van de voorspellende resultaten.

Een aantal belangrijke voordelen

Een van de meest opvallende voordelen is de mogelijkheid om complexe en grote datasets te analyseren op een snelheid en schaal die voor mensen onmogelijk is om te evenaren. Door predictive analytics kunnen er ook voorspellingen gedaan worden met een enorme precisie.

Daarbij kan het ook taken automatiseren die zich vaak herhalen. Saaie taken en taken die normaal veel tijd koste kunnen bijvoorbeeld worden uitbesteed aan machines. Dit kan weer leiden tot een verhoogde efficiƫntie met het werk en kan daarbij ook kosten besparen.

Waarom kan dit ook jouw bedrijf helpen?

Met de opkomst van machine learning is het ook voor bedrijven steeds belangrijker om hier gebruik van te maken. Zo kunnen bedrijven zich ook verder ontwikkeling en ze kunnen hier ook concurrentie voordeel uit halen. Nog lang niet alle bedrijven maken hier namelijk optimaal gebruik van.

Het kan jouw bedrijf helpen om data gestuurde beslissingen te nemen. Door alles in een overzichtelijk dasboard te hebben, is het ook voor iedereen in het bedrijf makkelijker om tot dezelfde beslissingen te komen. Iedereen kan namelijk eenvoudig dezelfde data bekijken.

Power BI dashboard

De potentie van machine learning

Machine learning heeft de potentie om de manier waarop we werken, leven en zakendoen enorm te transformeren. Het is daarom van uiterst belang om hier mee aan de slag te gaan, of om je hier in ieder geval meer in te verdiepen. Ben je benieuwd wat dit voor jouw bedrijf kan betekenen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op!